S Addiko karticama u Amsterdam

S Addiko karticama u Amsterdam
0
I. P.
20.9.2019. u 14:42
0
komentara
0

dijeljenja
S Addiko karticama u Amsterdam Ilustracija: Shutterstock
Iako će u mnogi čekati proljeće da posjete zemlju cvijeća, Amsterdam je kažu najljepši u jesen, kada zlatno lišće ispuni drveće i prostre se kaldrmama.
Štaviše, to su mjeseci kada kulturne aktivnosti dosežu vrhunac, te ćete upravo u tmurnim oktobarskim danima ovdje pronaći svoju oazu. Zašto je Amsterdam omiljena destinacija u Evropi, i hoće li se i vama svidjeti, pročitajte u nastavku.

Amsterdam je dom najboljim muzejima i galerijama Evrope, a samo neki od njih su poznati Rijksmuseum, Muzej Van Gogh-a, ili kuća Ane Frank. Pored muzeja, oduševit će vas i mnogi umjetnički hoteli, u kojima ćete na jednom mjestu vidjeti pregled nevjerovatnih umjetnina, a izložbe se i redovno mijenjaju na svakih nekoliko mjeseci. Krstarenje kanalom je nezaobilazna aktivnost u ovom gradu, ali i najbolji način da obiđete i pregledate grad. Ne zaboravite svratiti na jednu od mnogih gradskih pijaca koje su na svakom koraku, a na njima možete kupiti sve, od hrane i suvenira, do cvijeća i umjetnina. U Holandiji je cvijeće velika stvar, prema tome očekujte tulipane po cijelom gradu, te obavezno posjetite pijacu plutajućeg cvijeća koja je otvorena tokom cijele godine. Ukoliko vodite aktivan život, te se želite uklopiti u okruženje, iznajmite bicikl. Bicikli su dostupni po cijelom gradu, a možete i krenuti na organizovani biciklistički obilazak grada. U gradu dvoraca, Rembrandta, cvijeća, te zavidnog noćnog života, sigurno ćete se opustiti kao nikad prije.

BudžetLet Sarajevo - Amsterdam u prosjeku košta od 400 do 600 KM, što svakako zavisi od sezone, kao i kompanije kojom letite. Smještaj s druge strane će biti dosta skuplji, te će te sobu ili apartman za dvije osobe za sedam dana platiti između 1200-2000 KM. Na svu sreću, turističke agencije u Bosni i Hercegovini u svojim ponudama imaju putovanje u Amsterdam, koje obično traje 4-5 dana, te su i cijene manje. Za četiri dana u Amsterdamu platit ćete oko 700 KM po osobi, uključujući i avionsku kartu, ali svakako možete svoje putovanje krojiti po svojim željama.

Putovanje iz snovaAko trenutno niste u finansijskoj mogućnosti da posjetite grad cvijeća možda se vaša sreća krije u Addiko Mastercard nagradnoj igri. Ako ste korisnik Addiko Mastercard® platnih kartica, te tokom jednog mjeseca u periodu od 01.06. do 30.09.2019. napravite najmanje 5 POS transakcija karticom automatski učestvujete u nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti vaučer za putovanje u vrijednosti od 7.000 KM. Više detalja o nagradnoj igri potražite na addiko.ba, na likovima OVDJE i OVDJE.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.