Promo
6

Pravi je trenutak da svoju ušteđevinu preselite u banku

I. P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Uvijek ste imali dilemu da li bi novac koji, kad god ste u prilici, odvajate sa strane, trebalo oročiti u nekoj banci i pretvoriti u pravu štednju.

Bilo je nekoliko prekretnica u vašem životu, ali možda je sada pravi trenutak za to. Uplovili ste u bračne vode, opremili stan i pretvorili ga u topli dom, a za nekoliko meseci ćete postati i roditelj.

Pored troškova oko priprema svih detalja za trenutak kada stigne beba, posebno je važan i ambijent u kojem će ona provoditi svoje prve dane. Iz tog razloga dobro je već sada napraviti plan kako će soba izgledati i na koji način će te je preurediti. Ako stavite sve na papir, samo troškovi krečenja, kupovine adekvatnog namještaja i osvjetljenja, uz one detalje koje prostor čine pravom dječijom sobom, nisu mali izdatak.

Možda vam djeluje da ima još vremena za konkretniji finansijski plan, ali da biste učinili najljepši i najsrećniji trenutak baš takvim, bez dodatnih briga i opterećenja, početak jula je odlično vrijeme da novac koji čuvate kod kuće, odnesete u jednu od banaka u kojoj možete iskoristiti ljetne pogodnosti štednje.

Svjesni ste da na svakodnevnom nivou, štednja ne mora da bude odricanje, već samo reorganizacija. Do sada ste upoznali sve svoje navike, korigovali neke od njih u cilju da uštedite, pa će sada biti mnogo lakše jer već imate sumu koju možete oročiti. Dovoljno je da posjetite jednu od poslovnica Addiko Bank dd Sarajevo, koja je pripremila ponudu za štednju po mjeri svojih klijenata sa veoma konkurentnim uslovima. Ukoliko iskoristite ove pogodnosti do 31. avgusta, već za 13 mjeseci možete vidjeti rezultate. Upravo ovo može biti finansijski plan za budućnost vas i vaše porodice – za početak svoju ušteđevinu preselite u banku.

Više detalja o tome kako da povećate vrijednost Vašeg novca potražite ovdje!