Paketići za socijalno ugroženu djecu u Bijeljini i Čapljini

Paketići za socijalno ugroženu djecu u Bijeljini i Čapljini
5
I. P.
21.1.2020. u 14:50
0
komentara
5

dijeljenja
Paketići za socijalno ugroženu djecu u Bijeljini i Čapljini
Projekt zaposlenika Addiko banke "Jedan paketić za jedan osmijeh" se od prošle godine, osim u bolnicama i domovima za nezbrinutu djecu, realizuje i preko lokalnih centara za socijalni rad.
Predstavnici Centara u Bijeljini i Čapljini predložili su 56 dječaka i djevojčica u stanju socijalne potrebe koje su zaposlenici Addiko banke obradovali paketićima slatkiša i igračaka.

"Tridesetak mališana sa područja Bijeljine obradovali smo slatkišima i igračkama u okviru naše akcije 'Jedan paketić za jedan osmijeh', te im uljepšali praznike i raspust", istakla je Smiljka Mitrović, voditeljica poslovnice Bijeljina 2 Addiko banke i naglasila da je ova podjela rezultat uspješne saradnje koju imaju sa lokalnim centrom za socijalni rad."Posebno nam je drago da smo podjelom paketića obuhvatili i porodice sa troje i četvoro djece, koji su posjeitli našu poslovnicu i družili se sa nama", izjavila je Božana Perić, voditeljica poslovnice Addiko banke u Čapljini.

Paketići su podijeljeni u okviru akcije "Jedna paketić za jedan osmijeh" koju već devetu godinu provode zaposlenici Addiko banke uz podršku obje Addiko banke u Bosni i Hercegovini. Paketić su već ranije podijeljeni malim pacijentima u bolnicama u Mostaru, Sarajevu, Istočnom Sarajevu i Banjoj Luci, mališanima iz domova za nezbrinutu djecu u Sarajevu i Zenici, te mališanima u Tesliću i Gračanici, prema preporuci centra za socijalni rad.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.