Promo
0

Osvojite svoje veliko grčko putovanje

I. P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Grčka je apsolutni ljetni raj i na vrhu je svih putnih lista. Plaže iz snova, zalasci sunca koji uzimaju dah, drevni spomenici i netaknute obale, samo su neki od razloga zašto biste trebali posjetiti Grčku što prije.

Grčka je dom čudesnih spomenika UNESCO-ve baštine, a između ostalog moći ćete posjetiti prekrasni Akropol u Atini, te njegov muzej, druga arheološka nalazišta i muzeje, ali i bizantijske gradove i spomenike kojih u Grčkoj ima na svakom koraku. Grčka se može pohvaliti velikom raznolikošću jela i pića.

Otkrijte specijalitete otoka ili srdačna jela na planinskim selima, ali i svježu morsku hranu i sezonsko povrće kuhano uz zdravu dozu grčkog maslinovog ulja. Pored hrane i kulture, noćni život u Grčkoj je na zavidnom nivou. Bilo da želite posjetiti neki od turističkih otoka kao što su Mikonos ili Zakintos, ili gradove poput Atine ili Soluna, ni u jednom svom dijelu Grčka ne spava! Odlično je odredište za bilo koje doba godine, ali ljeti je idealna destinacija za odmor na suncu.

Skočite na četverocikl i istražite otoke i osamljene plaže, ili zadovoljite svoj avanturistički duh adrenalinskim vodenim sportovima, otkrivajući podvodne pećine i strmoglave litice. Kakvu god avanturu tražite, u Grčkoj ćete je sigurno naći! Pored toga, život u Grčkoj je jeftiniji nego u mnogim drugim evropskim zemljama, pa stanovnici i posjetitelji i dalje mogu uživati ​​u svim užicima po pristupačnim cijenama.

Budžet!

Let Sarajevo - Atina će vas koštati cca. 500 KM, no ako pažljivo isplanirate put, možete iskoristiti i ponude niskobudžetnih avio kompanija i ovaj trošak prepoloviti. Odsjedanje na otocima, ili drugim turističkim mjestima kao što su Zakintos, Mikonos ili Santorini, za sedam dana za dvije osobe može doseći vrtoglave cijene, ali u svakom slučaju možete pronaći smještaj od 500 - 1000 KM. Srećom smještaj u Atini ili Solunu je jeftiniji, te vas sedam dana za dvoje može koštati od 400-500 KM. U svakom slučaju, turističke agencije u Bosni i Hercegovini redovno u ponudi imaju posjetu Grčkoj, a aranžmani koštaju oko 1000 KM po osobi.

Putovanje iz snova

Ako je Grčka vaš izbor, ali trenutno niste u finansijskoj mogućnosti da ostvarite svoju želju, možda se vaša sreća krije u Addiko Mastercard nagradnoj igri. Ako ste korisnik Addiko Mastercard® platnih kartica, te tokom jednog mjeseca u periodu od 01.06. do 30.09.2019. napravite najmanje 5 POS transakcija karticom automatski učestvujete u nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti vaučer za putovanje u vrijednosti od 7.000 KM. Više detalja o nagradnoj igri potražite na addiko.ba, na likovima OVDJE i OVDJE.