Svestrana djevojka
1.4k

Medina je po danu bankarka, a navečer DJ

Klix.ba
Medina Prašović na prvi se pogled ne razlikuje od svojih kolegica u banci. Moderna, mlada poslovna žena, koja je igrom slučaja u bankarstvu. Ipak, Medina je puno više od toga - ona je i DJ.

U banku sam se sasvim slučajno zaposlila 2011 godine. Želja mi je bila da se bavim marketingom, ali bez radnog iskustva i obrazovanja u marketingu nisam imala mnogo šansi. Ipak, banka mi je pružila šansu i krenula sam od početka, kao savjetnik za transakcije, te za 7 godina, koliko sam u banci, promijenila nekoliko radnih mjesta. Trenutno radim na poziciji kao Addiko @ Work specialist i moram priznati da mi je to najdraža pozicija do sada.

Šta misliš o bankastvu? Kakve su mogućnosti napredovanja?

Bankarski posao je zahtjevan i radi se velikom brzinom. Pored toga tu su i procedure koje se moraju poštivati, informacije koje dajete klijentima ne smiju biti pogrešne i ne smije doći do zloupotrebe finansijskih informacija. Ono što mi je posebno bitno je da postoji jasno definisan sistem nagrađivanja. Prilika za napredovanje uvijek postoji, sve zavisi od vas, vašeg stava prema poslu, vašim radnim navikama i svakako vaših životnih i karijernih ciljeva.

Ako odlučite da ćete nešto danas napraviti vi ćete to svim silama pokušati – možda uspijete možda i ne, ali niste protraćili vrijeme, a rezultati dođu prije ili kasnije. Često se radi evaluacija zaposlenih, edukacije, kao i anonimne ankete u kojima imate šansu za prijedloge promjena i raduje me kada vidim koliko naš menadžment ulaže vremena za to. Također, imamo i svoj intranet gdje svi uposlenici mogu direktno predlagati razna rješenja za klijente i na taj način doći do izražaja.

Addiko banka je bila tvoj prvi izbor. Zašto?

Veoma bitna stvar u životu je okruženje. Dobro raspoloženje i smijeh je siguran način da prebrodite radni dan i mogu reći da je to energija koja me pokreće. To mogu zahvaliti mlađem bratu koji je godinama sa mnom osmišljavao šale i smicalice ostalim ukućanima. Addiko banku prije svega čine ljudi i dosta dolazi do izražaja timski rad. Svakako da između kolega postoji konkurencija, ali to je sigurno jedna zdrava konkurencija i prijatna sredina gdje jedni drugima pomažemo i mnogi od nas se i privatno druže što ne bi bilo moguće da je atmosfera na poslu loša. To se ne može kupiti.

Addiko Bank je i ove godine nominovana za Najpoželjnijeg poslodavca. Podršku ovoj nominaciji možete pružiti glasajući na linku poslodavac.ba

Ti imaš jedan hobi koji baš I nije tipičan za bankare. O čemu se radi?

Za sebe mogu reći da sam zaista svestrana osoba, mnogo radim na sebi i stalno imam želju da naučim nešto novo. Od kada znam za sebe volim i muziku i ples što je na mene prenijela moja starija sestra. Pokušavam da svu svoju pozitivnu energiju prenesem na ljude koji me slušaju i nastojim da se prilagodim situaciji. Nekad je to ludilo uz ples, a nekad je cilj samo održati dobru i pozitivnu atmosferu, ali ja uvijek nađem način da oni makar nesvjesno cupkaju u ritmu moje muzike sa osmjehom na licu dok pričaju i ja sam tada sretna.

Uspijevaš li napraviti balans između privatnog i poslovnog vremena?

Dan traje premalo, a ja volim puno da spavam. 😊 Naravno da nije lako, ali ako imate podršku svojih najbližih, prvenstveno mislim na moju drugu polovinu, koji mi je zaista podrška u svemu, ali I na porodicu i prijatelja onda je sve moguće. Poprilično sam aktivna i to je ono što me zaista pokreće u životu, a pored muzike nađe se vremena i za sport pa zimi bordam, a ljeti ne plivam već plutam.