Humanitarna manifestacija
0

Druga godina partnerske saradnje Addiko banke sa Diplomatskim bazarom

Klix.ba
Na decembarskom Diplomatskom zimskom bazaru sakupljeno je 212.000 KM, koje su podijeljene na 17 organizacija i udruženja.

Među ovim udruženjima je i Udruženje "Downsy i mi" iz Banjaluke, neprofitno udruženje, osnovano radi ostvarivanja prava osoba sa Down sindromom, kojem je predstavnik Addiko banke uručio ček na iznos od 20.000 KM, od sredstava prikupljenih na Bazaru.

"Addiko banka već drugu godinu podržava ovu humanitarnu manifestaciju, koja ima zaista plemenitu misiju. Osim finansijske podrške Addiko banke, podršku realizaciji bazara dali su i zaposlenici Banke svojim volonterskim radom na bazaru", rekao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko banke i dodao da je ove godine na bazaru direktno učestvovalo više od 20 zaposlenika, te ih je još nekoliko dalo doprinos kroz pripremu hrane i drugih proizvoda koji se se mogli nabaviti na štandu Addiko banke.

Addiko banka u okviru strategije društveno odgovornog poslovanja posebnu pažnju posvećuje volonterskim aktivnostima zaposlenika i njihovom aktivnom djelovanju u zajednicama u kojima žive i rade.