Drugačiji cvijet
0

Dan žena obilježen i u Addiko banci

I. P.
Međunarodni dan žena je i ove godine obilježen u Addiko banci. Klijentice i zaposlenice Addiko banke su ove godine na poklon dobile malo drugačiji cvijet.

Naime, svim klijenticama koje su posjetile poslovnice Addiko banke 9.3., ali i svim zaposlenicama uručen je poklon - grafitna olovka u kojoj je smješteno sjeme biljke, odnosno cvijeta, koje mogu posaditi i uzgojiti sopstvenu biljku, a olovku kasnije uobičajeno koristiti.

"Trudimo se prepoznati pozitivne aktivnosti u našem društvu, a smatramo da su briga o okolišu i porast svijesti o toj brizi jedna od najvažnijih aktivnosti u društvu. U tom duhu, odlučili smo naše klijentice i kolegice obradovati poklonom koji se može reciklirati, održiv je i rastom doprinosi kvalitetnijem životu", rekli su nam u Addiko banci, uz upućene čestitke svim ženama povodom ovog praznika.

U Addiko Bank dd Sarajevo radi gotovo 78 posto žena, dok je u Addiko Bank ad Banja Luka taj broj oko 80%. U Addiko bankama u Bosni i Hercegovini je na rukovodećim pozicijama oko 66% žena, a predsjednica Uprave Addiko Bank dd Sarajevo Sanela Pašić je ovogodišnja dobitnica titule Žena godine u Bosni i Hercegovini.