Addiko banka uručila pet GPS satova mališanima u Derventi

Addiko banka uručila pet GPS satova mališanima u Derventi
29
Klix.ba
28.5.2019. u 13:21
0
komentara
29

dijeljenja
Addiko banka uručila pet GPS satova mališanima u Derventi
Predstavnici Addiko banke u Derventi uručili su pet iKids pametnih satova korisnicima Udruženja "Sunce" koje okuplja djecu i osobe sa poteškoćama u razvoju.
Podjelom pametnih satova u Derventi nastavljena je implementacija projekta Addiko banke čije je namjera omogućiti da što više djece sa poremećajima iz autističnog spektra dobije GPS pametne satove, kako bi se roditeljima ove djece barem malo olakšala svakodnevna borba.

"Trudimo se doći do što većeg broja djece i pronaći mališane kojima su ovi satovi zaista neophodni. Danas smo u Derventi uručili pet satova i dali svoj doprinos rješenju ovog problema, te omogućili roditeljima da jednostavno pronađu svoje dijete u slučaju da mališani odlutaju, što je od nemjerljive važnosti za roditelje, naročito u manjim gradovima ili ruralnim sredinama", istakla je Biljana Adamović, voditeljica poslovnice Addiko Bank ad Banja Luka u Derventi.

Addiko banke u Bosni i Hercegovini, zajedno sa Udruženjima koja se bave problematikom poremećaja iz autističnog spektra, se zalažu za sistemsko rješavanje ovog problema.

GPS narukvice bi trebale biti kategorisane kao ortopedsko pomagalo za djecu sa poremećajem iz autističnog spektra, čime bi se sistemski riješio problem finansiranja GPS narukvica, a roditeljima ove djece barem malo olakšala svakodnevna borba. U okviru projekta nabavke GPS narukvica za djecu sa poremećajem iz autističnog spektra, Addiko banka planira uručiti narukvice mališanima iz više gradova.

“Zahvalni smo Addiko banci za prepoznavanje važnosti ovog problema. Ovi satovi mogu biti od životnog značaja za našu djecu i spriječiti teške i tragične posljedice kakve su se dešavale u prošlosti. Sigurno ćemo mirnije spavati znajući gdje su nam djeca, te da ih uvijek možemo pronaći", kazala je Tatjana Spasojević, predsjednica Udruženja "Sunce" Derventa.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.