Promo
4

Addiko banka donirala knjige učenicima VI osnovne škole u Mostaru

I. P.
Predstavnici Addiko banke posjetili su Šestu osnovnu školu u Mostaru i uručili vrijednu donaciju od četiri seta naslova lektira od po četrdeset knjiga.

Ovom donacijom Addiko banka upotpunit će i osvježiti fond školske biblioteke, a učenici će imati priliku učiti o avanturama omiljenih likova uz nove ilustracije i iz neoštećenih knjiga.

“U fokusu našeg društveno odgovornog djelovanja je podrška djeci i podrška kulturi. Smatramo da smo ovom donacijom uspjeli objediniti ove dvije važne oblasti, te nadamo se naučiti djecu važnosti pisane riječi, ali i školi dugoročno riješiti problem nepotpunog bibliotekarskog fonda. I ova donacija je dio realizacije našeg već tradicionalnog Addiko Cares projekta, kojim se trudimo povezati sa zajednicom u kojoj poslujemo, uglavnom kroz škole, te institucije namijenjene djeci", istakla je Ankica Franjušić, voditeljica poslovnice Addiko banke u Mostaru.

“Uvijek se iznova trudimo poboljšati uslove za rad i obrazovanje u našoj školi. Nadamo se da će nove knjige više zainteresovati naše učenike za čitanje i da će više uživati u istraživanju novih svjetova i avantura skrivenih u knjigama. Drago nam je da nas je Addiko banka odlučila podržati i obogatiti našu školu zaista neophodnim naslovima", istakla je Merima Šuta, direktorica Šeste osnovne škole u Mostaru.