{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Smanjenje ukupnog nacionalnog proizvoda

F
FENA
24.12.2008. u 10:24
0
0
Smanjenje ukupnog nacionalnog proizvoda
0
Smanjenje ukupnog nacionalnog proizvoda
Foto: AP
Glasnogovornik Bijele kuće Tony Fratto izjavio je kako se očekuje da će američko gospodarstvo, koje je inače znatno oslabilo u trećem tromjesečju ove godine, još i dalje oslabiti u četvrtom kvartalu zbog krize sa zajmovima i poremećaja na berzama dionica, javlja Glas Amerike.
Ovi komentari ukazuju na to da će ukupni američki društveni proizvod biti smanjivan dva uzastopna kvartala, što po definiciji predstavlja recesiju.

Ukupni društveni proizvod predstavlja količinu svih roba i usluga proizvedenih u zemlji i bitan je indikator stanja u američkom gospodarstvu.

Jedan izvještaj pokazuje da su američki potrošači tokom decembra postali manje pesimistični, vezano uz pad cijena energenata, kao i uz velike rasprodaje koje se nude u maloprodaji.

Napori da se ublaži ekonomska kriza napreduju. Novoizabrani dopredsjednik Joe Biden kaže da je dolazeća administracija Baracka Obame blizu dogovora sa članovima Kongresa oko paketa stimulacija.

Program ima za cilj poticanje ekonomije jakom vladinom potrošnjom na prometnice, masovni prijevoz, kao i smanjenje porezne stope za srednju klasu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: