Delimano
0

VIDEO / Smak svijeta? Pravo vrijeme za palačinke i okupljanje s dragim osobama

Sponzorirani članak
Odavno se u vezi s nekim datumom nije unaprijed podiglo toliko prašine kao uoči 21.12.2012. Ako je suditi prema proročanstvu drevne civilizacije Maja, smak svijeta nas čeka narednog petka.

Naime, tog dana će se Sunčev sistem poravnati sa Mliječnim putem, a sa našom galaksijom će se poravnati još dvije. Geofizičari tvrde da bi moglo doći i do promjene elekrtomagnetnog polja Zemlje, što bi izazvalo katastofu kataklizmičnih razmjera.

Zvuči zanimljivo, kao neki SF film. Naš prijedlog jeste da napravite palačinke, okupite sve koje volite i ovaj zanimljivi datum dočekate zajedno i posmatrate pomno šta će se desiti, a u međuvremenu saznajte šta se kod dešava u Delimanu.

Vjerujemo li Majama?

Ukoliko niste znali, Maje su poznate po brojnim dostignućima koje su i danas misterija za naučnike. Ne zaboravimo da su Maje bez teleskopa i drugih astronomskih sprava pretpostavile da godina traje 365,242129 dana, dok je tek nedavno potvrđeno da godina traje 365,242198 dana, i to uz pomoć najsavremenijih astronomskih uređaja. Osim toga, ovaj drevni narod je izračunao i trajanje mjeseca sa tačnošću 0,0004 dana.

Kalendar Maja

Kalendar Maja se sastoji od šest dijelova, s tim da je posljednji dio nastupio 1987. godine, a završava se 2012. godine. U kalendaru Maja se nalazi i dan rođenja Isusa Krista, kao i period Drugog svjetskog rata i još neki važni događaji.

Prije dvije hiljade godina Maje su dale preciznu tablicu kretanja Sunca, planeta i asteroida u odnosu na Zemlju, i to za svaki dan. Ta tablica se završava sa 21.12.2012., što predstavlja misteriju.

U spisima Maja period poslije 21.12.2012. se naziva spajanje sa utrobom Velike Majke, koju predstavlja Zemlja. Tog dana se očekuje ulazak u šesto doba i, prema njihovom vjerovanju, šesto doba je, zapravo, prazno i zavisi isključivo od kreatora nove civilizacije.

Iz tog razloga smatramo da je bitno da legnete na nešto što će omogućiti da se osjećate kao da ste na oblaku, a u tu svrhu itekako mogu poslužiti naši pomoćni madraci i prostirke, koji su sniženi za čak 20 posto.