Smajić: Agonija Feroelektra traje osam godina

F
FENA
17.11.2011. u 18:11
0
0
Smajić: Agonija Feroelektra traje osam godina
0
Smajić: Agonija Feroelektra traje osam godina Foto: Arhiv
Radnici Feroelektra koji su u generalnom štrajku danas su protestirali ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu.
"Nažalost, već tri mjeseca čekamo da se ispune obećanja ministra trgovine FBiH Milorada Bahilja i premijera FBiH Nermina Nikšića o jednostranom raskidu kupoprodajnog ugovora između kompanije Stanić Invest i Feroelektra i da Vlada Federacije povuče konkretne korake u cilju zaštite radnika i državne imovine Feroelektra", izjavio je Senad Smajić, predsjednik sindikata Feroelektra.

Državna imovina Feroelektra je ogromna, a agonija Feroelektra, kako je dodao Smajić, traje osam godina. Prema njegovim riječima, kapital koji Feroelektro posjeduje iskazuje se u stotinama milona maraka.

"Vlada Federacije ne bi trebala tražiti nikave kredite od MMF-a i raznih svjetskih banki i da za to plaća ogromne kamate, jer dovoljno ima kapitala u BiH od kojih bi se moglo živjeti samo da neko želi da spasi taj državni kapital“, naveo je Smajić.

Kupac Feroelektra, tačnije većinskog paketa dionioca u Feroelektru Stanić Invest dugo vremena nema kontakta sa radnicima koji štrajkuju i prema kojima ne ispunjava ni osnovne zakonske obaveze, saopćeno je iz Agencije za strateško komuniciranje Platform CMC.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: