{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Službenica oštetila ProCredit banku za skoro milion KM

F
22.7.2008. u 15:37
0
0
Službenica oštetila ProCredit banku za skoro milion KM
0
Službenica oštetila ProCredit banku za skoro milion KM
Stanica javne bezbjednosti Foča, podnijela je Okružnom tužilaštvu Trebinje izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti, protiv Ž.S. (1971.) nastanjena u Višegradu.
Imenovana se tereti da je, obavljajući poslove kreditnog službenika u Prokredit banci Sarajevo, ekspozitura Sokolac, u periodu od 2005. do 2008. godine, omogućila podizanje 63 kredita raznim fizičkim osobama sa područja općina Čajniče, Višegrad, Novo Goražde, Goražde i Rogatica.

Postoje osnovi sumnje da je Ž.S., u namjeri da sebi ili drugom pribavi imovinsku korist, iskoristila svoj položaj i ovlaštenja, na taj način što nije izvršila službenu dužnost koju je bila dužna da izvrši i nije uradila tačnu kreditnu analizu.

Također, Ž.S. je upravo na osnovu netačne analize, davala prijedlog za odobrenje kredita, odnosno subjektu za davanje pogodnosti davala je nepotpune ili neistinite podatke o imovnom stanju nosioca kredita, obmanuvši na taj način davaoca kredita i oštetivši ProCredit banku za iznos od 951.000,00 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: