Danas na Stupu
0

Slovenski "Tuš" otvorio supermarket u Sarajevu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Trgovačko preduzeće iz Slovenije "Tuš Holding" danas je u naselju Stup u Sarajevu otvorilo supermarket "Tuš" površine 10.000 kvadratnih metara, koji će raspolagati asortimanom od 15.000 proizvoda iz prehrambenog i neprehrambenog programa.

U ovaj, sedmi objekt "Tuša" u BiH uloženo je 11 miliona eura, a u njemu će biti zaposleno 57 radnika.

Generalni direktor "Tuš Holdinga" Aleksander Svetelšek kazao je da će do kraja godine u svim supermarketima “Tuša” u BiH biti uposleno 500 radnika.

Do sada “Tuš” , osim Sarajeva, ima supermarkete u Bijeljini, Bihaću, Cazinu, Tuzli, Brčkom i Mostaru, a uskoro bi trebalo da budu otvoreni i supermarketi u Prnjavoru i Ugljeviku. U februaru će biti otvoren supermarket "Tuš" u Istočnom Novom Sarajevu, u Lukavici.

Slovensko trgovačko preduzeće “Tuš Holding ” jedan je od najuspješnijih i najbrže rastućih poslovnih sistema u Sloveniji, a na tržište BiH stupilo je 2006., kada je u Bihaću otvorilo svoj prvi trgovački centar.

U 2007. svoju prisutnost u Bosni i Hercegovini "Tuš" je proširio supermarketima u Bijeljini, Tuzli i Brčkom, a iste godine ušlo je i na tržište Srbije i Makedonije.