biznis
0

Slovenski "Hermes" otvorio u Banjoj Luci novi razvojni centar

FENA
Poslovna zgrada "Hermesa" u Ljubljani
Poslovna zgrada "Hermesa" u Ljubljani
Slovensko preduzeće "Hermes" SoftLab je otvorio novi razvojni centar u Banjoj Luci koje će raditi na razvoju programskih rješenja za međunarodne naručioce i nudit će e-rješenja za lokalno tržište, javnu upravu, telekomunikaciona preduzeća, finansijske institucije i ostala veća preduzeća.

Na konferenciji za novinare u Banjoj Luci rečeno je da je uspostavljanje "Hermes" SoftLab Banja Luka u skladu s poslovnom strategijom grupe HERMES SoftLab, koja predviđa širenje poslovanja grupe u jadranskoj regiji.

HERMES SoftLab d.o.o. Banja Luka ima 10 zaposlenih, od čega veći broj inženjera s višegodišnjim iskustvom uoblasti razvoja programske opreme.

Direktor ovog preduzeća u Banjoj Luci Dragan Ostojić istaknuo je da će poslovanjem HSL Banja Luka na lokalnom tržištu osigurati potpunu podršku i time osigurati kredibilitet, a lokalnim klijentima garanciju kvaliteta IT rješenja i usluga.

Najavio je i da će HSL Banja Luka zapošljavati mlade IT stručnjake, te kroz studenski rad i na drugi način sarađivati s Univerzitetom u Banjoj Luci.

"Zaposlenima nudimo brojne mogućnosti za ostvarivanje međunarodne karijere i mogućnost dodatne edukacije putem programa grupe HERMES SoftLab. U preduzeću planiramo do kraja godine zaposliti još minimalno 10 stručnjaka“, kazao je Ostojić.

Peter Testen, predsjednik uprave i glavni izvršni direktor HERMES SoftLab, naglasio je da je poslovnica HSL Sarajevo ustanovljena kao jedna od prvih stranih investicija u BiH nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma, a danas zapošljava više od 100 stručnjaka.

"U posljednjih četiri godina rada HSL Sarajevo je ostvario više od četiri miliona eura izvoza, što nas uvrštava među najveće izvoznike u BiH", kazao je Testen.