biznis
0

Slijedi realizacija projekata za Srebrenicu

FENA
S realizacijom projekata za obnovu Srebrenice novcem Vijeća ministara od 10 miliona KM kasni se više od pola godine, rečeno je prilikom današnje posjete Kliforda Bonda, specijalnog izaslanika OHR-a za Srebrenicu i Safeta Halilovića, ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Ministar Halilović je istakao da se u implementaciji novca i projekata kasnilo zbog administrativne procedure i formiranja komisija, ali da će se planirani iznosi utrošiti na predviđene projekte što je prije moguće. To je neophodno da Srebreničani ne bi izgubili strpljenje, jer je još veliki broj onih koji razmišljaju o napuštanju ovog grada.

Da se to ne bi desilo, Kliford Bond je naglasio da će se svi predviđeni projekti realizovati veoma brzo i svi će oni doprinijeti poboljšanju uvjeta života stanovnika ovog grada. Prvenstveno, osigurat će se nova radna mjesta, a to je osnova opstanka na ovim područjima za mnoge ovdašnje žitelje.

U Srebrenici je danas bila i specijalna komisija Vijeća ministara i dogovoreni su konkretni koraci na implementaciji projekata, čime će se vratiti nada za bolje sutra većini Srebreničana.