{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skok cijena nafte nakon ubistva američkog ambasadora u Libiji

S
13.9.2012. u 10:40
1
0
Skok cijena nafte nakon ubistva američkog ambasadora u Libiji
1
Skok cijena nafte nakon ubistva američkog ambasadora u Libiji
Cijena nafte na azijskim berzama premašila je danas 97 dolara za barel nakon napada na američki konzulat u Libiji i ubistva američkog ambasadora što je izazvalo nove zabrinutosti o mogućim nemirima na Bliskom istoku.
Cijena sirove nafte po barelu skočila je za šest centi i dostigla 97,7 dolara na berzi u New Yorku.

Cijena sirove nafte koja se crpi u Sjevernom moru skočila je za 16 centi na 115,49 za barel na londonskoj berzi.

Ambasador Chrisofer Stevens i još tri američka državljanina ubijeni su u napadu rulje na američki konzulat u Bengaziju u utorak.

Napad u Libiji uslijedio je nekoliko sati nakon što je rulja upala u američku ambasadu u Kairu u pocijepala američku zastavu.

Otvorena je istraga o tome da li je napad bio izraz nezadovoljstva zbog antiislamskog video snimka koji je povezan sa koptskim hrišćanima ili se radi o zavjeri na dan napada na SAD 11. septembra 2002.

Analitičar Steven Schorck rekao je da očekuje promjenu cjelokupne situacije nakon događaja u Libiji i da svi pažljivo prate razvoj događa u regionu.

Berzanski mešetari, u međuvremenu, čekaju završetak dvodnevnog sastanka o politici u vezi sa federalnim rezervama na kome se očekuje da će centralni bankari najaviti nove korake za pomoć posustaloj privredi.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: