Do kraja septembra
302

Skandinavska aviokompanija SAS uvela direktnu liniju Kopenhagen - Sarajevo

Klix.ba
Avio kompanija SAS Scandinavian Airlines otpočela je uvela je letove na direktnoj liniji Kopenhagen - Sarajevo - Kopenhagen. Letovi će se obavljati od 24. marta do 29. septembra 2018. godine.

Nakon inauguralnog leta, SAS Scandinavian Airlines će za potrebe ove linije koristiti moderni zrakoplov Airbus A320 sa 168 mjesta, kao i Airbus A320neo sa 174 mjesta.

Današnji let iz Kopenhagena prema Sarajevu, prvi na ovoj liniji, bio je u cjelosti popunjen, što potvrđuje veliku zainteresiranost putnika.

Avio karte za let Sarajevo - Kopenhagen mogu se rezervirati i kupiti putem šaltera prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo ili putem web stranice Scandinavian Airlines www.flysas.com.

"Linija je od posebnog značaja za naše građane u Danskoj i Švedskoj, ali i za turiste iz ovog dijela Evrope koji sve više posjećuju našu zemlju. Cijene karata variraju ovisno od slobodnih mjesta i datuma rezervacije, odnosno putovanja, ali početna cijena povratne karte se kreće već od 170 eura", kazala je glasnogovornica sarajevskog aerodroma Sanja Bagarić-Arnaut.

SAS Scandinavian Airlines je najnovija u nizu avio kompanija s kojima je Međunarodni aerodrom Sarajevo uspostavio saradnju u proteklom periodu, čime se nastavljalju ostvarivati pretpostavke za rekordan broj putnika, avio operacija, te kargo prometa i u ovoj godini, što sve doprinosi razvoju turizma i jačanju ekonomske slike Sarajeva, Federacije BiH i cijele Bosne i Hercegovine", dodala je Bagarić-Arnaut.