|

Skaka o Kvadrantu "B": Ovaj lokalitet treba postati moderno središte grada, a ne ruglo

Skaka o Kvadrantu "B": Ovaj lokalitet treba postati moderno središte grada, a ne ruglo
0
Dž. L.
16.9.2019. u 17:15
100
komentara
0

dijeljenja
Skaka o Kvadrantu "B":  Ovaj lokalitet treba postati moderno središte grada, a ne ruglo Abdulah Skaka (Foto: Grad Sarajevo)
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka inicirao je radni sastanak sa načelnikom Općine Centar Nedžadom Ajnadžićem i direktorom Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo Hamdijom Efendićem na kojem je zaključeno da se nastave i ubrzaju aktivnosti na izradi Izmjena i dopuna Regulacionog plana Gradski centar - Marijin Dvor za lokalitet Kvadrant "B".
Dogovoreno je da će se javnosti uskoro prezentirati osnovni koncept Plana s ciljem da dobijemo najkvalitetnije i najbolje moguće urbanističko-arhitektonsko rješenje jedne od najznačajnijih i najatraktivnijih lokacija u samom centru grada.

Foto: Grad Sarajevo Foto: Grad Sarajevo


Konceptom ovog planskog dokumenta predviđena je šetnica uz Miljacku kao nastavak Vilsonovog šetališta, izgradnja koncertne dvorane i poslovna zona.

Hamdija Efendić (Foto: Grad Sarajevo) Hamdija Efendić (Foto: Grad Sarajevo)


"Ispunjavamo prostorno-planske preduslove kako bi Sarajevo dobilo funkcionalan, ambijentalno uređen prostor sa atraktivnom šetnicom koja širinom odgovara glavnom gradu, koncertnom dvoranom koja nam trenutno nedostaje i zaštitom historijskih objekata. Ovaj lokalitet treba postati moderno poslovno središte grada, a ne ruglo i spavaonica", poručio je gradonačelnik Skaka.

Nedžad Ajnađić (Foto: Grad Sarajevo) Nedžad Ajnađić (Foto: Grad Sarajevo)


Sudionici sastanka u Gradskoj upravi, koji će se uskoro ponovo sastati, insisitirat će na uključivanju svih zainteresovanih koji će imati priliku da iznesu svoje mišljenje i tako doprinosu izradi konačnog plana za pomenuto područje.
Prijavi grešku


Komentari (100)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...