Beograd
0

Širbegović za Deltu gradi najveći šoping mol na Balkanu

FENA
Širbegović grupa za Deltu gradi najveći šoping mol na Balkanu, saopćeno je danas iz ove kompanije.

Do kraja ove godine očekuje se početak gradnje trgovačkih centara u Užicu i Banja Luci. To će biti više od 12 objekata koje je za ovu srbijansku kompaniju izgradila Širbegović grupa.

Pored toga, na proljeće počinje gradnja šoping mola Delta Planet u Beogradu, veličine 220 000 metara kvadratnih. To će ujedno biti i najveći šoping mol u ovom dijelu Europe.

  • Drago nam je da smo dobili još jednu priliku da opravdamo povjerenje čelnih ljudi Delte. Profesionalno smo jako zadovoljni što smo neizostavan dio Deltinog razvojnog programa. Mislim da je jako bitno njegovati dobre poslovne odnose i saradnju sa firmama iz Srbije, jer jedino kvalitetnim poslovanjem možemo prevazići sve one kočnice iz prošlosti koje nam onemogućavaju konkretan napredak. U tome veliku ulogu imaju predstavnici vlasti, koji imaju zadatak da stvore povoljne preduslove za nesmetano poslovanje na prostoru cijelog regiona. Ono što je meni, kao poslodavcu, posebno važno i drago je to da naši radnici rado odlaze na gradilišta u Srbiju i da su tamo jako dobro prihvaćeni, kazao je Faruk Širbegović, predsjednik Širbegović grupe.