biznis
0

Širbegović grupa gradi sportske dvorane u Libiji

Sarajevo-x.com
Kompanija Širbegović je sa libijskim investitorima potpisala ugovor za izgradnju 10 sportskih dvorana u vrijednosti od 16 miliona eura. Ugovori za izgradnju turističkog naselja u Misurati u vrijednosti od 22 miliona eura i stadiona u Misurati, takođe u vrijednosti od 22 miliona eura, trebali bi biti potpisani početkom marta.

Donesena je i odluka o izgradnji fabrike za proizvodnju prefabrikovanih konstrukcija. Prva faza izgradnje trebala bi da bude završena do jula ove godine. Vrijednost investicije je 8 miliona eura. Pomenute sportske dvorane trebale bi biti završene u roku od devet mjeseci.

Izlazak Širbegović grupe na libijsko tržište uslijedilo je kao rezultat prošlogodišnje posjete državne privredne delegacije ovoj zemlji, koju je predvodio predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić, koji uživa visoki ugled u Libiji. Poznato je da je nakon ove posjete intezivirana privredna saradnja između Libije i BiH, a Širbegović grupa je prva koja je potpisala vrijedne ugovore.

Širbegović Libija je dobila saglasnost za odlazak prvih 300 radnika iz BiH u Libiju. Prva grupa putuje u subotu 28. februara, saopštili su iz bh. kompanije.