Prestižan događaj
95

Promo / Sinkro na Sajmu namještaja u Kelnu: I ove godine očekuje se više kupaca i povećanje proizvodnje

Piše: A.B.
Štand "Sinkra" na Sajmu namještaja u Kelnu
Sinkro je kompanija iz BiH koja već peti put samostalno izlaže na prestižnom Sajmu namještaja i interijera IMM u Kelnu. Ovaj sajam predstavlja jedan od najbitnijih događaja i za najpoznatije svjetske proizvođače namještaja, jer se na jednom mjestu okupe najbolji iz ove grane industrije.

Kompanija Sinkro važi za jednu od najuspješnijih bh. kompanija koja se bavi proizvodnjom i prodajom namještaja. Zapošljava blizu 500 uposlenika i svoje proizvode izvozi u 25 zemalja Evrope, a oni se, između ostalog, mogu kupiti u Parizu, Cirihu, Minhenu, Briselu i Talinu. Osim toga, Sinkro snabdijeva više od 250 regionalnih proizvođača mebl štofovima i repromaterijalima za proizvodnju namještaja. I ove godine luksuzni štand Sinkra smješten je u hali 10.2 u kojoj izlažu samo najbolji.

"Štand je izuzetno posjećen, a s obzirom na to da svake godine imamo tematiku kojom se predstavljamo posjetiocima sajma u Kelnu, ove godine se predstavljamo kolekcijom namještaja koja je rađena prema znakovima zodijaka. Dakle, na sajmu u Kelnu smo predstavili Zodiac collection by Sinkro i novih 14 modela iz kategorije tapaciranog namještaja, a riječ je o sofama, krevetima i foteljama", rekli su iz ove kompanije.

Predstavljanje na jednom ovakvom sajmu pomaže pri promociji BiH, ali i razvoju Sinkra i njegovom boljem pozicioniranju na tržištu.

"Nakon svake naše prezentacije na sajmu u Kelnu mi smo povećavali svoje kapacitete što se tiče proizvodnje. Također, odmah smo povećavali i broj zaposlenih, tako da i od ovog sajma očekujemo nove investicije", zaključili su iz menadžmenta kompanije Sinkro.

Sajam namještaja i interijera IMM u Kelnu otvoren je 15. januara i trajat će do nedjelje, 21. januara.