{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Singapur na vrhu rang liste najboljih država za poslovanje

3.11.2014. u 20:30
39
17
Singapur na vrhu rang liste najboljih država za poslovanje
39
Singapur na vrhu rang liste najboljih država za poslovanje
Potrebno je samo dva dana da dobijete poslovnu dozvolu u Singapuru. Nije ni čudo da je na vrhu rang liste Svjetske banke najboljih država za poslovanje u svijetu i to već devetu godinu za redom.
Novi Zeland i Hong Kong su zauzeli drugo i treće mjesto na listi. U izvještaju se navodi da vlasnici kompanija u Singapuru troše u prosjeku 82 sata godišnje pokušavajući riješiti probleme poreza.

To je upola koliko se vlasnici kompanija bave pitanjima poreza u SAD-u, a koja je na sedmom mjestu na listi. Novi Zeland je pohvaljen za efikasan sistem planiranja i olakšavanja ljudima za poslovanje, a Hong Kong je specifičan po niskoj stopi poreza na dobit.

Švicarska je ušla u top 20 prvi put nakon što je prošla nova pravila zaštite manjinskih dioničara.

Dobra vijest je da je 80 posto od 189 zemalja koje je uzela u razmatranje Svjetska banka su poboljšale svoje rezultate od prošle godine. Tadžikistan, Benin i Togo su tri zemlje koje su pokazale najviše poboljšanja.

Benin se popeo za 16 podioka i sad je na 151. mjestu, a donijeli su nove zakone za zaštitu manjinskih dioničara, a Togo se popeo za 15 podioka i sad je na 149. mjestu, nakon što su omogućili lakše dobijanje građevinske dozvole. Tadžikistan se popeo za devet mjesta i sad je na 166. mjestu.

Ovo je rang lista Svjetske banke najboljih država za poslovanje u svijetu:

1. Singapur
2. Novi Zealand
3. Hong Kong
4. Danska
5. Koreja
6. Norveška
7. SAD
8. Velika Britanija
9. Finska
10. Australija

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: