{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat metalaca traži vanrednu sjednicu Parlamenta FBiH

F
8.3.2009. u 11:28
0
0
Sindikat metalaca traži vanrednu sjednicu Parlamenta FBiH
0
Sindikat metalaca traži vanrednu sjednicu Parlamenta FBiH
Sindikat metalaca BiH uputio je otvoreno pismo Parlamentu FBiH, Federalnoj vladi te Vanjskotrgovinskoj komori BiH i Privrednoj komori FBiH u kojem ih obavještava o desetogodišnjim pokušajima metalaca da riješe svoje probleme te u kojem, između ostaloga, traži hitno održavanje vanredne sjednice oba doma Parlamenta FBiH o temi "Ekonomsko-socijalni položaj radnika u FBiH".
U pismu se traži se i realizacija svih ranijih zahtjeva Sindikata od Vlade FBiH i federalnog parlamenta.

U pismu Sindikat metalaca također traži od Vlade FBiH da u roku od sedam dana zakaže sastanak mješovite delegacije, u kojoj će biti predstavnici poslodavaca, privrednih komora i sindikata, s premijerom FBiH, a s ciljem priprema za vanrednu sjednicu Parlamenta.

U svom pismu, Sindikat metalaca BiH ističe da je čvrst u opredjeljenju da istraje na realizaciji tih zahtijeva do kraja.

- Ovaj put nećemo prijetiti, nego ćemo obećati radničku revoluciju ukoliko ne vidimo hitne mjere na realizaciji naših zahtjeva i konkretne rezultate, jer očigledno je da drugačiji pristup nije moguć - kaže se u otvorenom pismu Sindikata metalaca BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: