{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat metalaca BiH reagirao na zahtjev ArcelorMittala

F
23.7.2009. u 12:00
0
0
Sindikat metalaca BiH reagirao na zahtjev ArcelorMittala
0
Sindikat metalaca BiH reagirao na zahtjev ArcelorMittala
Sindikat metalaca BiH danas je uputio protest na zahtjev Uprave Arcelor Mittala Zenica upućen Agenciji za privatizaciju, a u vezi moguće izmjene ugovora o privatizaciji, odnosno izmjene ugovora po pitanju zaposlenih i proizvodnog kapaciteta te kompanije.
- Istovremeno poručujemo da u ovom protesnom pismu imamo punu podršku od IMF-a i EMF-a, kao i svih metalaca i drugih radnika u Bosni i Hercegovini. Poruka je jasna da ćemo se boriti svim sredstvima da se poveća broj uposlenih u Arcelor Mittalu, a ne da se taj broj smanjuje. Dosta je više redukcije prava tih radnika - kaže se u protestnom pismu Sindikata metalaca koje je dostavljeno I direktoru Arcelor Mittala M.K. Srinivasanu, premijeru FBiH Mustafi Mujezinoviću te federalnom ministru energije, rudarstva i industrije Vahidu Heći.

Sindikat upozorava da se to pismo ne smije shvatiti kao deklerativno niti od Uprave Arcelor Mittala niti od vlasti u BiH, već kao izuzetno ozbiljan apel za pokretanje svih mogućih akcija i na izvršenje onoga na što se pri potpisivanju ugovora obavezala i Uprava Arcelor Mitala i Vlada FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: