biznis
0

Sindikat 'Krivaje' o izjavi ministra Heće

FENA
Predsjednik Sindikata Industrijskog preduzeća 'Krivaja' uputio je danas premijeru FBiH Nedžadu Brankoviću i ministru energetike, rudarstva i industrije FBiH Vahidu Heći saopćenje u kojem izražava nezadovoljstvo povodom izjave koju je medijima dao ministar Hećo "da u Sindikatu ima kriminalaca ili neradnika".

«Izjava ministra energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH, da u Sindikatu ima kriminalaca ili neradnika, ne ide u pravcu rješavanja nastale krize u preduzeću. Naprotiv, ima kontraefekat i daje novu snagu onima koji imaju za cilj da ove preduzeće nestane. Radi nastavka saradnje i zajedničkog rada na rješavanju problema u IP Krivaja d.o.o. Zavidovići tražimo od ministra Vahida Heće da preciznije argumentuje svoju izjavu ili da je demantuje», stoji u saopćenju kojeg je potpisao Vehbija Aličić.

Sindikat je u istom pismu ministra Heću pozvao da se pridruži naporima Sindikata u rješavanju godinama stvaranih problema u 'Krivaji', a u kojima je, kako se kaže, i sam ministar učestvovao ranije kao premijer Zeničko-dobojskog kantona, a sada kao ministar u Vladi FBiH.