{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat "Komrada" ne želi na sastanak o budućnosti preduzeća

F
19.1.2011. u 15:26
0
1
Sindikat "Komrada" ne želi na sastanak o budućnosti preduzeća
0
Sindikat "Komrada" ne želi na sastanak o budućnosti preduzeća
Foto: Arhiv
Sindikalni odbor Javnog komunalnog preduzeća "Komrad" d.o.o. Zenica odbacio je poziv za učešće na sastanku, zakazanom za 21. januar od Husejina Smajlovića, načelnika Općine, i Nebojše Nikolića, predsjedavajućeg Vijeća općine, na kojem bi se raspravljalo o budućem statusu ovog preduzeća.
Na sastanak su pozvani radnici "Komrada", predstavnici političkih partija i članovi Radne grupe koja se bavi problemom ovog preduzeća.

Iz Sindikata su nakon današnjeg zbora radnika saopćili, kako od Općine očekuju odgovor o pitanju, kako izmiriti zaostala potraživanja, prije svega uvezivanje staža i isplatu 14 zarađenih plaća i čija je to obaveza.

"Uposlenici 'Komrada' imaju svoje legitimne predstavnike koji ih zastupaju u njihovim pravima, kao i advokata za zaostala potraživanja i prava iz radnopravnog statusa. Ako zaista mislite pomoći zaposlenicima 'Komrada' provedite Plan reorganizacije iz 2006. godine koji ste sami izglasali", stoji u saopćenju Sindikalne organizacije JP "Komrad" Zenica.

Na zakazanom skupu predviđena je prezentacija projekta osnivanja zajedničkog preduzeća sa strateškim partnerom, preduzećem "Almy transport" iz Zenice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: