{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat "Komrada" ne želi na sastanak o budućnosti preduzeća

F
19.1.2011. u 15:26
0
1
Sindikat "Komrada" ne želi na sastanak o budućnosti preduzeća
0
Sindikat "Komrada" ne želi na sastanak o budućnosti preduzeća
Foto: Arhiv
Sindikalni odbor Javnog komunalnog preduzeća "Komrad" d.o.o. Zenica odbacio je poziv za učešće na sastanku, zakazanom za 21. januar od Husejina Smajlovića, načelnika Općine, i Nebojše Nikolića, predsjedavajućeg Vijeća općine, na kojem bi se raspravljalo o budućem statusu ovog preduzeća.
Na sastanak su pozvani radnici "Komrada", predstavnici političkih partija i članovi Radne grupe koja se bavi problemom ovog preduzeća.

Iz Sindikata su nakon današnjeg zbora radnika saopćili, kako od Općine očekuju odgovor o pitanju, kako izmiriti zaostala potraživanja, prije svega uvezivanje staža i isplatu 14 zarađenih plaća i čija je to obaveza.

"Uposlenici 'Komrada' imaju svoje legitimne predstavnike koji ih zastupaju u njihovim pravima, kao i advokata za zaostala potraživanja i prava iz radnopravnog statusa. Ako zaista mislite pomoći zaposlenicima 'Komrada' provedite Plan reorganizacije iz 2006. godine koji ste sami izglasali", stoji u saopćenju Sindikalne organizacije JP "Komrad" Zenica.

Na zakazanom skupu predviđena je prezentacija projekta osnivanja zajedničkog preduzeća sa strateškim partnerom, preduzećem "Almy transport" iz Zenice.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: