{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat Energopetrola uputio zahtjev Brankoviću i Heći

F
3.3.2008. u 13:55
0
0
Sindikat Energopetrola uputio zahtjev Brankoviću i Heći
0
Sindikat Energopetrola uputio zahtjev Brankoviću i Heći
Koordinacioni odbor sindikata Energopetrola d.d. Sarajevo danas se obratio zahtjevom premijeru FBiH Nedžadu Brankoviću, federalnom ministru energetike, rudarstva i industrije Vahidu Heći, te Agenciji za privatizaciju FBiH, a povodom investiranja Konzorcija MOL-INA u Energopetrol.
- Ukoliko se Vlada Federacije BiH i Konzorcij MOL-INA dogovore o reprogramu rokova investiranja u Energopetrol, radnici Energopetrola zahtijevaju da se pod istim uvjetima izmijeni tekst Memoranduma o socijalnom paketu koji tretira pitanje zadržavanja radnika u radnom odnosu na period od tri godine, kaže se u zahtjevu Koordinacionog odbora sindikata Energopetrola d.d. Sarajevo.

Sindikat u svom zahtjevu ističe da imajući u vidu odredbe Memoranduma o socijalnom paketu u drušvu Energopetrol d.d. Sarajevo i da trogodišnji period u kome je Konzorcij MOL-INA dužan zadržati stalno zaposlene radnike u radnom odnosu je neophodno direktno dovesti u odnos s trogodišnjim periodom obaveze investiranja od ukupno 150.000.000 KM.

Između ostaloga Sindikat podsjeća da ima informaciju da su prošle sedmice vođeni razgovori između Vlade FBiH i Konzorcija MOL-INA o dosadašnjem toku preuzetih obaveza Konzorcija MOL-INA za investiranje u Energopetrol koje po Ugovoru o dokapitalizaciji u prvoj godini iznosi 20.000.000 KM.

- S obzirom na to da je prva godina od dana izvršenja transakcije na isteku, a investicija nije započeta, postavljeno je pitanje prolongiranja, odnosno reprogramiranja rokova iz člana VII Ugovora o dokapitalizaciji Energopetrola, kaže se u zahtjevu Koordinacionog odbora sindikata Energopetrola.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: