{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat Energoinvesta najavljuje proteste

F
23.3.2009. u 17:38
0
2
Sindikat Energoinvesta najavljuje proteste
0
Sindikat Energoinvesta najavljuje proteste
Foto: Sarajevo-x.com
Odbor Sindikata "Energoinvesta" upozorio je danas da će u četvrtak, 26. marta, organizirati proteste ispred zgrade Vlade FBiH ukoliko se na sutrašnjem sastanku s predstavnicima Vlade FBiH, predvođenih premijerom Nedžadom Brankovićem, ne postigne dogovor u vezi s neizmirenim dugom prema Union banci d.d.- Sarajevo.
Kako je saopćeno iz ovog sindikata, premijer Branković u svom dopisu zahtijeva da se u utorak, 24. marta, u 14 sati održi sastanak u poslovnoj zgradi Energoinvesta, na kojem će se rješavati ova problematika, uz prisustvo direktora kompanije Energoinvest Džemaila Vlahovljaka, direktora Union banke Esada Bekteševića, federalnog ministra finansija i zamjenika premijera FBiH Vjekoslava Bevande, federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Vahida Heće, te predsjednika Nadzornog odbora Energoinvesta Rešada Pašića i predsjednice Nadzornog odbora Union banke d.d - Sarajevo Zade Gabele.

- Ukoliko na tom sastanku ne bude postignut sporazum, Sindikat upozorava javnost da će u četvrtak, 26. marta, shodno zakonskoj proceduri, organizirati javno okupljanje i proteste ispred zgrade Vlade Federacije, te će na taj način skrenuti pažnju na gorući problem i tražiti da se hitno precizira način izmirenja duga, a na obostrano zadovoljstvo strana u sporu - Energoinvesta i Union banke, upozorava u saopćenju Sindikat.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: