{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat BiH raskida protokol o saradnji sa strankama platforme?

F
12.4.2012. u 17:46
0
15
Sindikat BiH raskida protokol o saradnji sa strankama platforme?
0
Sindikat BiH raskida protokol o saradnji sa strankama platforme?
Dom sindikata u Sarajevu
Glavni odbor Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) je na današnjoj sjednici raspravljao o najaktuelnijim dešavanjima u Parlamentu Federacije BiH.
"Najoštrije osuđujemo pokušaje federalnih vlasti, posebno parlamentarne većine u oba doma Parlamenta FBiH, da konstantno i uporno krši Ustavom FBiH, Zakonom o radu FBiH i kolektivnim ugovorima utvrđena radnička prava", saopćeno je iz SSSBiH. Radnici u BiH, kako se dodaje, nisu i neće prihvatiti odgovornost za nekompetentno i nestručno vođenje države i tražit će odgovornost onih koji nisu sposobni voditi državu, kao i kazne za one koji su odgovorni za pljačku države.

Uz to, kako navode iz Sindikata, način na koji se u posljednje vrijeme donose zakoni, odnosno odgađa njihovo usvajanje, predstavljaju očigledan dokaz da pojedinci nisu spremni poštovati potpisane protokole o međusobnoj saradnji. To je razlog zašto se danas raspravljalo i o inicijativi za raskidanje Protokola o međusobnoj saradnji koji je Savez samostalnih sindikata BiH svojevremeno poptisao sa strankama Platforme.

Glavni odbor Saveza samostalnih sindikata BiH, takođe, najoštrije osuđuje današnje onemogućavanje predsjedniku SSSBiH da se obrati poslanicima Parlamenta FBiH, a u vezi sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o izvršnom postupku FBiH. "Time je jasno pokazano da pojedinci u Parlamentu ne poštuju instituciju Sindikata, a samim tim ni radnike u Federaciji BiH. Podsjećamo ih da radnici, odnosno članovi SSSBiH, još predstavljaju najveći dio biračkog tijela i vrlo brzo će biti suočeni sa reakcijom sindikata koja će biti mnogo upečatljivija od otvorenih pisama i pisanih protesta", saopćeno je iz Službe za informisanje SSSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: