{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sika nudi rješenja za ugradnju od temelja do krova

Sponzorisani članak
13.4.2015. u 13:40
0
Sika nudi rješenja za ugradnju od temelja do krova
0
Sika nudi rješenja za ugradnju od temelja do krova
"Ove godine u BiH očekujemo promet od oko tri milona KM"
Švicarska kompanija Sika AG je specijalizirani proizvođač građevinske hemije, koja je dugi niz godina prisutna na svjetskom tržištu u oblasti proizvodnje materijala specijalne namjene u oblasti građevinarstva i industrije.
Kompanija Sika posluje u više od 90 zemalja, sa 17.000 zaposlenih i 170 proizvodnih pogona na svim kontinentima. Sredinom 2014. godine počela je sa radom Sika BH, a proizvodi ove kompanije prisutni su na bh. tržištu posljednjih 20 godina, putem različitih Sika kompanija iz okruženja, a najviše kroz Sika Croatia Zagreb.

"Zbog najkompletnije palete proizvoda i rješenja te partnera školovanih za ugradnju istih, u BiH je Sika najpoznatija po programu hidroizolacija nudeći rješenja koja se ugrađuju od temelja do krova. No, Sika djeluje i na industrijskom tržištu, npr. proizvodi za lijepljenje autostakala i komponenti te premazi za zaštitu podvozja. Proizvodnja betona i aditiva za betone, kao i reparaturni mortovi te premazi za sanaciju ili materijali od karbonskih vlakana za jačanje statike su jedno od naših osnovnih područja. Zatim lijepljenje i brtvljenje, koje obuhvaća različite proizvode na bazi poliuretana, silikona, cementa i epoksida, a u zadnje vrijeme sve više i različitih hibrida. Tu se ističu Sikaflex® u području brtvljenja te Sikabond® u području lijepljenja ", kaže Zoran Iljadica, general manager Sika BH d.o.o.

Na globalnom nivou kompanija Sika je u prošloj godini nastavila uspješan rast i postigla najbolji rezultat u historiji i to u svim proizvodnim divizijama i u svim regijama, a zabilježen je i rast prodaje od 13 posto. Kada je u pitanju bh. tržište general manager Sika BH ističe da je kompanija uspješno pratila nekoliko važnih projekata.

"Ove godine očekujemo promet od oko tri miliona KM i planiramo otvoriti još barem dva radna mjesta", kaže Iljadica.

Inače, manje je poznato da je Sika i naziv prvog proizvoda, tipa morta kojeg je 1910. razvio utemeljitelj Sike za hidroizolaciju željezničkog tunela u Švicarskoj. Upravo su inovacije jedna od glavnih karakteristika poslovanja ove kompanije.

"Posjedujemo 22 razvojno-istraživačka centra u 16 zemalja s više od 1200 stručnjaka, a samo u prošloj godini registrirali smo 73 patenta", naglašava Iljadica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: