biznis
0

Šesti Business café: Kako pobijediti najteže životne izazove i ostvariti uspjeh

Klix.ba
Foto: Sulejman Omerbašić
Foto: Sulejman Omerbašić
Agencija Global Market Solutions s ponosom najavljuje šesti Business café, posljednji u 2014. godini.

Ovaj događaj čiji je cilj promocija uspješnih bosanskohercegovačkih poslovnih priča i poslovno umrežavanje poduzetnika i menadžera bit će održan u utorak, 23.12.2014. godine u Atrium sali hotela Europe s početkom u 18:00 sati.

Na šestom Business caféu gosti će imati priliku čuti nevjerovatnu životnu i poslovnu priču Fahrudina Ćatovića, osnivača vodećeg poslovnog portala u Bosni i Hercegovini – eKapija.ba, koji obezbjeđuje najveći i najažurniji Registar kompanija i institucija sa preko 230.000 pravnih subjekata, te koji pored osnovnih podataka, nudi i informacije o finansijskim pokazateljima za kompanije iz BiH.

Dodatni značaj poslovnom uspjehu Ćatovića daje njegova životna priča. Kada je počeo rat u Bosni i Hercegovini imao je svega 14 godina, ali se želio boriti za svoju domovinu stoga je pristupio Armiji BiH. Do petnaeste godine života preživio je pet ranjavanja i dvije kliničke smrti, a u posljednjem ranjavanju izgubio je obje noge. Jedan je od najmlađih dobitnika priznanja "Zlatni ljiljan". Uprkos životnim preprekama Fahrudin Ćatović nije posustao; zasnovao je porodicu, osnovao vodeći poslovni portal, a u slobodno vrijeme uspješno se bavi raznim sportovima.

Sigurni smo da će ova priča biti inspiracija svima koji posjete Business café i da će prisutne motivirati da istraju u svojim odlukama i hrabro idu ka postavljenom cilju, poručuju organizatori Business caféa.

Ulaz na šesti Business café je slobodan uz obaveznu prijavu dolaska zbog ograničenog broja mjesta. Zainteresirani mogu poslati svoje prijave na e-mail: [email protected].

Šesti Business café podržali su BH Telecom i Domoinvest. Medijski pokrovitelji su RSG radio, Antena Sarajevo, Oslobođenje, Novo vrijeme, eKapija i Klix.ba.