{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SESP: Dosad zaposlene 3.792 osobe starije od 45 godina

F
5.10.2007. u 17:45
0
0
SESP: Dosad zaposlene 3.792 osobe starije od 45 godina
0
SESP: Dosad zaposlene 3.792 osobe starije od 45 godina
Koordinacioni odbor Drugog projekta podrške zapošljavanju (SESP) Vlade Federacije BiH, na današnjoj sjednici, utvrdio je tekst Sporazuma o implementaciji za 2008. godinu.
Tim dokumentom utvrđeno je da kantonalne službe zaposle 2.000 nezaposlenih osoba starijih od 45 godina. Ukupna sredstva, u iznosu od pet miliona KM, osigurana su iz kredita Svjetske banke i federalnog Zavoda za zapošljavanje", saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

U okviru razmatranja uvođenja sistema upravljanja kvalitetom u skladu sa međunarodnim standardom ISO 9001-2000 u federalni Zavod za zapošljavanje i kantonalne službe preporučeno je kantonalnim vladama da osiguraju financijska sredstva za poboljšanje materijalo tehničkih i smještajnih uvjeta za rad kantonalnih službi.

U realizaciji Drugog projekta podrške zapošljavanju (SESP-a), zaključno sa septembrom ove godine, zaposlene su 3.792 osobe starije od 45 godina, a u toku je zapošljavanje oko 350 osoba.

"Do kraja godine planira se zapošljavanje još 550 osoba iz te kategorije. Usvojen je i Okvirni program aktivnih mjera zapošljavanja u 2008. godini kojim se mjere podrške - sufinansiranje dovode u realne okvire s maksimalnim iznosom podrške do 3.000 KM", navodi se.

Članovi Koordinacionog odbora Drugog projekta podrške zapošljavanju (SESP) Vlade FBiH danas su podržali inicijativu da se administriranje zdravstvene zaštite nezaposlenih iz sektora zapošljavanja premjesti u pripadajući sektor kako bi se službe za zapošljavanje rasteretile i usmjerile na rad u osnovnoj funkciji posredovanja u zapošljavanju", saopćeno je iz kabineta federalnog ministra rada i socijalne politike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: