biznis
0

SERDA organizuje seminar za izvozne konsultante

FENA
Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Centar za promociju izvoza iz zemalja u razvoju Kraljevine Holandije (CBI) organiziraju dvodnevni seminar za izvozne konsultante o temama "Pristupni zahtjevi tržišta Evropske unije” i "Ulazna strategija za tržište Evropske unije”.

Cilj seminara, koji počinje sutra u prostorijama SERDA-e, jeste institucionalno jačanje i organizacijski razvoj učesnika u izvoznom lancu, unapređenje njihovog znanja o izvoznom marketingu i menadžmentu na tržištima EU, te jačanje institucija regionalnih razvojnih agencija (RRA) u oblasti predstavljanja izvoza.

Seminaru će prisustvovati predstavnici malih i srednjih preduzeća koja izvoze ili planiraju da izvoze, poslovnog inkubatora i mentori centara za razvoj biznisa, a predavači su stručnjaci iz Holandije Arie Landsmeer i Fred Janssen.

Seminar je sastavni dio petogodišnjeg programa „Integrirani institucionalni program razvoja izvoza iz BiH'' Centra za promociju izvoza iz zemalja u razvoju Kraljevine Holandije, koji se realizira u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Mrežom RRA čiji je cilj identificirati konkurentne proizvode koji se mogu izvoziti iz BiH na tržište EU i druga tržišta.