{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SERDA: Olakšan pristup kreditu mladim poduzetnicima putem KGF-a

F
FENA
13.12.2007. u 11:59
0
0
SERDA: Olakšan pristup kreditu mladim poduzetnicima putem KGF-a
0
SERDA: Olakšan pristup kreditu mladim poduzetnicima putem KGF-a
U okviru programa “Poboljšanje položaja djece i mladih u BiH”, finansiranog iznosima italijanske Kooperacije koje su usmjerene ka jačanju poduzetničkih kapaciteta mladih ljudi u BiH, uspostavljena je nova kreditna linija u vidu garantnog fonda koja će pružiti mogućnost mladim ljudima širom BiH da dobiju kredit za pokretanje ili razvijanje vlastitog biznisa.
Prema informacijama iz Sarajevske regionalne razvojne agencije (SERDA), korisnici garantnog-kreditnog fonda su mikro i mali poduzetnici dobi između 18 i 35 godina koji namjeravaju pokrenuti ili razviti poduzetničku aktivnost registriranu u BiH.

Prioritet će imati proizvodne aktivnosti, obrt, aktivnosti orijentirane ka izvozu, inovativne aktivnosti, zaštite okoliša, promocije turizma, i dr.

Iznosi kredita su od 5.000 do 30.000 KM, a rok otplate do pet godina uz mogući grace period do šest mjeseci (za poljoprivredne proizvođače devet mjeseci). Kamatna stopa je 6,2 posto na godišnjem nivou.

Mreža parnerskih organizacija SERDA-e, Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar, NERDA, U.G. TALDI, Udruženje Sinergija, CeBEDA pružit će podršku poduzetnicima radi lakšeg pristupa kreditu u smislu davanja informacija i pojašnjenja u vezi s aplikacijama pri popunjavanju biznis plana i dr.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: