{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SERDA: 30 firmi iz poslovnog inkubatora samostalno djeluju na tržištu

F
7.4.2008. u 12:53
0
0
SERDA: 30 firmi iz poslovnog inkubatora samostalno djeluju na tržištu
0
SERDA: 30 firmi iz poslovnog inkubatora samostalno djeluju na tržištu
U okviru Poslovnog inkubatora Sarajevske regionalne razvojne agencije (SERDA) u protekle tri godine djelovalo je više od 60 firmi, od čega je 30 dovoljno ojačalo i samostalno djeluju na tržištu.
Ove godine šest firmi iz Poslovnog inkubatora (PI) dovoljno su ojačale i napustile prostorije inkubatora.

Trenutno je u PI 31 firma od koji se 34 posto bavi novim tehnologijama, 24 posto edukacijom i konsaltingom, 12 posto firmi se bavi građavinarstvom, a devet posto finansijama.

Prema informacijama iz SERDA-e, ukupan broj zaposlenih u ovim firmama je 150, od čega je 70 posto visokoobrazovani stručni kadar .

SERDA je s ciljem podrške i razvoja poduzetništva u saradnji sa Španskom agencijom za međunarodnu saradnju AECI i Gradom Barselona, uspostavila prvi Poslovni inkubator na području Sarajevske makroregije ( SMR) u maju 2005. godine.

U Poslovnom inkubatoru smještena su novoosnovana mala poduzeća koja tek počinju poslovati ili su u fazi razvoja, a potrebna im je pomoć u prostoru, infrastrukturi i stručna pomoć kroz savjetodavne, konsultantske te administrativne usluge.

Proces inkubacije u Poslovnom inkubatoru traje tri godine nakon čega poduzetnik izlazi iz inkubatora, a njegovo mjesto zauzima novi poduzetnik-početnik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: