{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Seminar o islamskom bankarstvu u Sarajevu

F
7.4.2009. u 12:50
0
0
Seminar o islamskom bankarstvu u Sarajevu
0
Seminar o islamskom bankarstvu u Sarajevu
Foto: Sarajevo-x.com
Islamska banka za razvoj (IDB) iz Džede (Saudijska Arabija) i Bosna Bank International (BBI) 8. i 9. aprila ove godine organiziraju u Sarajevu seminar o Islamskom bankarstvu.
Seminar je namijenjen bankarima, predstavnicima regulatornih tijela bankarskog sistema, predstavnicima bh. i entitetskih vlasti, te studentima ekonomije, a kako bi se upoznali sa islamskim finansijama, islamskom bankarstvu, osiguranju, finansiranju trgovine, finansiranju velikih projekata i državnog sektora i funkcioniraju po principima islamskog finansiranja.

Takođe se žele pojasniti izazovi sa kojima se suočava islamsko finansiranje, upoređujući teoriju sa praksom, učiniti dostupnim informacije o uspjesima i teškoćama islamskih finansija u BiH.

Predavači će biti neki od najistaknutijih stručnjaka iz oblasti islamskog bankarstva i finansija u svijetu. To su Michael Saleh Gasner, specijalizirani konsultant za islamske finansije, urednik i osnivač časopisa za industriju IslamicFinance.de; dr. Salman Syed Ali, ekonomista sa IRTI-a (Islamic Research and Training Institute of the Islamic Development Bank IDB), dr. Muhamed Obaidullah, profesor islamskih finansija na Islamskom istraživačkom centru King Abdulaziz Univerziteta u Džedi, dr. Fikret Hadžić, profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje radi i kao predavač na tek utemeljenom Postdiplomskom studiju islamskog bankarstva, te mr. Amer Bukvić, direktor Bosna Bank International.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: