Sarajevo
0

Seminar o evaluaciji utjecaja razvojnih programa

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Svjetska banka bit će domaćin regionalnog radnog seminara "Evaluacija utjecaja razvojnih programa: Pretvaranje obećanja u dokaze" koji će biti održan u Sarajevu od 21. do 25. septembra.

Radni seminar okupit će oko 150 zvaničnika vlade, lokalnih istraživača i članova osoblja Svjetske banke i drugih razvojnih agencija iz regiona Evrope i srednje Azije koji su zainteresovani za jačanje znanja i vještina vezanih za kreiranje evaluacija utjecaja svojih projekata i korištenje dokaza dobijenih iz evaluacija za kreiranje politike.

Cilj radnog seminara je objedinjavanje projektnih timova (zvaničnika vlade, lokalnih istraživača i osoblja Svjetske banke i drugih razvojnih agencija) odgovornih za inovativne projekte za razvoj ljudskih potencijala, infrastrukturu, razvoj privatnog sektora i socijalni razvoj u regionu, da bismo zajedno radili na izgradnji vještina i kreiranju rigoroznih evaluacija tih programa.

Do kraja kursa učesnici će dobiti uvid u najmodernije tehnike evaluacije utjecaja i načine na koje se one koriste u vezi s politikama kao i praktične vještine vezane za njihovu primjenu u okviru rada na projektima, saopćeno je u subotu iz Svjetske banke.