{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Seminar o evaluaciji utjecaja razvojnih programa

F
21.9.2009. u 08:00
0
0
Seminar o evaluaciji utjecaja razvojnih programa
0
Seminar o evaluaciji utjecaja razvojnih programa
Foto: Sarajevo-x.com
Svjetska banka bit će domaćin regionalnog radnog seminara "Evaluacija utjecaja razvojnih programa: Pretvaranje obećanja u dokaze" koji će biti održan u Sarajevu od 21. do 25. septembra.
Radni seminar okupit će oko 150 zvaničnika vlade, lokalnih istraživača i članova osoblja Svjetske banke i drugih razvojnih agencija iz regiona Evrope i srednje Azije koji su zainteresovani za jačanje znanja i vještina vezanih za kreiranje evaluacija utjecaja svojih projekata i korištenje dokaza dobijenih iz evaluacija za kreiranje politike.

Cilj radnog seminara je objedinjavanje projektnih timova (zvaničnika vlade, lokalnih istraživača i osoblja Svjetske banke i drugih razvojnih agencija) odgovornih za inovativne projekte za razvoj ljudskih potencijala, infrastrukturu, razvoj privatnog sektora i socijalni razvoj u regionu, da bismo zajedno radili na izgradnji vještina i kreiranju rigoroznih evaluacija tih programa.

Do kraja kursa učesnici će dobiti uvid u najmodernije tehnike evaluacije utjecaja i načine na koje se one koriste u vezi s politikama kao i praktične vještine vezane za njihovu primjenu u okviru rada na projektima, saopćeno je u subotu iz Svjetske banke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: