biznis
0

Seminar o eko turizmu i razvoju Velež regiona

FENA
Ekspertni tim za održivi razvoj kroz eko turizam u BiH Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA), u saradnji s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i resornim ministarstvima iz oba bh. entiteta, 13. i 14. novembra u Blagaju organizira seminar iz eko turizma o temi "Iskustvo razvoja Velež regiona".

Cilj seminara je upoznati polaznike o praktičnim iskustvima susjednih eko turističkih destinacija te im omogućiti da na licu mjesta vide turističke proizvode Velež regiona.

Učesnicima seminara će, također, biti prezentirani razvojni projekti u područjima Plive i Veleža, a riječi će biti i o historijskom naslijeđu spomenutih destinacija, lokalnim prehrambenim specijalitetima i razvoju sportsko-rekreativnog proizvoda u tim područjima.

Uz JICA ekspertni tim i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, suorganizatori skupa su Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Ministarstvo trgovine i turizma i Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS-a.