|

Seminar o eko turizmu i razvoju Velež regiona

Seminar o eko turizmu i razvoju Velež regiona
0
F
FENA
31.10.2008. u 11:00
0
komentara
0

dijeljenja
Seminar o eko turizmu i razvoju Velež regiona
Ekspertni tim za održivi razvoj kroz eko turizam u BiH Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA), u saradnji s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i resornim ministarstvima iz oba bh. entiteta, 13. i 14. novembra u Blagaju organizira seminar iz eko turizma o temi "Iskustvo razvoja Velež regiona".
Cilj seminara je upoznati polaznike o praktičnim iskustvima susjednih eko turističkih destinacija te im omogućiti da na licu mjesta vide turističke proizvode Velež regiona.

Učesnicima seminara će, također, biti prezentirani razvojni projekti u područjima Plive i Veleža, a riječi će biti i o historijskom naslijeđu spomenutih destinacija, lokalnim prehrambenim specijalitetima i razvoju sportsko-rekreativnog proizvoda u tim područjima.

Uz JICA ekspertni tim i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, suorganizatori skupa su Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Ministarstvo trgovine i turizma i Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS-a.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.