{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šef MMF-a pohvalio izvršenje budžeta RS-a u 2007. godini

F
11.6.2008. u 17:43
0
0
Šef MMF-a pohvalio izvršenje budžeta RS-a u 2007. godini
0
Šef MMF-a pohvalio izvršenje budžeta RS-a u 2007. godini
Šef misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Costas Christou pohvalio je danas, tokom razgovora sa ministrom finansija RS-a Aleksandrom Džombićem, izvještaj o izvršenju budžeta RS-a za 2007. godinu, navodeći da je u prošloj godini taj bh. entitet imao dobar razvoj događaja i po pitanju planiranja prihoda kao i trošenju budžetskih sredstava, saopćeno je iz Ministartva finansija RS-a.
U 2007. godini obezbjeđena je potpuna tekuća likvidnost budžeta RS-a, čiji prihodi i prilivi su ostvareni u iznosu od 1,404.8 miliona KM i za jedan posto su veći u odnosu na plan.

"Budžetska sredstva su korištena u skladu sa zakonskim propisima i iskazani budžetski rashodi iznose 1,385.6 miliona KM i za 4.4 miliona su manji od planiranih. Tekući suficit ostvaren je u iznosu od 11.6 miliona KM“, rekao je Džombić na sastanku koji je održan u okviru redovne godišnje konsultacije.

Razgovaralo se i o sredstvima dobijenim od privatizacije Telekoma RS-a. Predstavnici misije MMF-a pozdravili su činjenicu da sredstva od te privatizaije nisu koristila za tekuću potrošnju.

Džombić je naveo da RS podržava uvođenje fiskalne koordinacije kroz usvajanje Zakona o fiskalnom vijeću.

Ministar finansija RS-a i šef misije MMF-a saglasili su se da je potrebno podržati implamataciju ovog zakona i čitav proces uspješno dovesti do kraja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: