{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sedam godina postojanja Sarajevske regionalne razvojne agencije

F
16.5.2010. u 16:04
0
0
Sedam godina postojanja Sarajevske regionalne razvojne agencije
0
Sedam godina postojanja Sarajevske regionalne razvojne agencije
Sarajevska regionalna razvojna agencija - SERDA u proteklih sedam godina pokrenula je i realizirala oko 200 projekata s ciljem harmoniziranog i dinamičnog ekonomskog razvoja regije i jačanja mehanizama za priključenje BiH u Evropsku uniju.
Kako ističu iz SERDA-e povodom 7. godišnjice djelovanja agencije, svi projekti realizirani su u partnerskom odnosu sa osnivačima, odnosno općinama Sarajevske makroregije (SMR) i međunarodnim organizacijama.

Tokom sedam godina svog djelovanja SERDA je bila promotor, nositelj i koordinator razvojnih aktivnosti. Između ostalog, radila je na razvoju poduzetničke svijesti, aktivnom uključivanju javnog sektora u procese koji stimuliraju ekonomski razvoj, poslovnom povezivanju, kreiranju ugodnog poslovnog ambijenta, mobiliziranju raspoloživih finansijskih resursa za stimuliranje ekonomskog razvoja, privlačenju stranih investicija, očuvanju i zaštiti prirodnih resursa itd.

Prije svega, cilj joj je bio kreirati pozitivno okruženje za podršku postojećim ekonomskim aktivnostima te građanima putem održivog ekonomskog razvoja pružiti kvalitetniji i perspektivniji život.

Iz SERDA-e ističu da će i dalje, kao i prethodnih godina, raditi na ostvarivanju harmoniziranog i dinamičkog ekonomskog razvoja Sarajevske makroregije te djelovati na jačanja mehanizama za priključenje BiH Evropskoj uniji

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: