{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sazvana glavna skupština Tvornice duhana Rovinj

Klix.ba
13.11.2003. u 18:00
0
0
Sazvana glavna skupština Tvornice duhana Rovinj
0
Sazvana glavna skupština Tvornice duhana Rovinj
U Rovinju je danas održana glavna skupština Tvornice duhana Rovinj na kojoj su predstavljeni dalji planovi u poslovanju ove kompanije.
Sukladno strateškim odrednicama dugoročnog razvitka, prihvaćenim na skupštinama dioničara Tvornice duhana Rovinj d.d. od 7. juna 2002. i 16. juna 2003. Uprava je na sjednici Nadzornog odbora, održanoj 11. novembra 2003., upoznala Nadzorni odbor s odrednicama poslovne politike koje se odnose na organizacijski preustroj Tvornice duhana Rovinj, čime je završena prva faza restrukturiranja i strateškog repozicioniranja Društva.

Na tim osnovama Uprava je donijela odluku o osnivanju novog društva -TDR d.o.o. u kojem se u cijelosti organizira poslovanje vezano za
duhansku djelatnost, a što uključuje prijenos imovine i djelatnike vezane za tu djelatnost.

Uprava je također donijela odluku o sazivanju
Glavne skupštine Tvornice duhana Rovinj d.d., koja će se održati 24. decembra 2003.

Kako je predviđeno dnevnim redom, Glavna skupština trebala bi, uz ostalo, donijeti odluku o izmjenama i dopunama Statuta Tvornice duhana Rovinj d.d, koje se odnose na promjenu njezina imena u Adris Grupa d.d.
te dopunu djelatnosti.

Osnovna djelatnost Adris Grupe d.d. bit će
upravljanje i ulaganje. Predloženo je nadalje donošenje odluke o dijeljenju dionica na način da se svaka dionica sadašnje nominalne vrijednosti hiljadu kuna dijeli na deset dionica, čija je nominalna vrijednost 100 kuna, te donošenje odluke o davanju saglasnosti na prijedlog Ugovora o uređenju međusobnih odnosa ADRIS GRUPE d.d. i TDR
d.o.o.

Nadzorni odbor Tvornice duhana Rovinj dao je saglasnost na prijedlog Izjave o osnivanju TDR d.o.o. te se saglasio s predloženim tačkama dnevnog reda Skupštine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: