{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Savjetovanje o izlasku iz krize na Vlašiću

S
2.4.2009. u 09:48
0
0
Savjetovanje o izlasku iz krize na Vlašiću
0
Savjetovanje o izlasku iz krize na Vlašiću
U hotelu "Sunce" na Vlašiću u subotu 4. aprila održat će se jednodnevno savjetovanje na temu "Mjere za ublažavanje utjecaja globalne ekonomske krize na ekonomiju Bosne i Hercegovine".
Složenost i teškoće ekonomske krize u BiH mogu imati vrlo teške posljedice za ukupno stanovništvo BiH i neophodno je blagovremeno poduzeti mjere na ublažavanju utjecaja globalne ekonomske krize. Učesnici savjetovanja su osobe koje sa raznih aspekata mogu dati svoj doprinos i pomoći organima vlasti da se ublaže udari ekonomske krize koja se tek očekuje, kako ona ne bi prešla u depresiju.

Prema priloženom Programu savjetovanja uvodna izlaganja će podnijeti: Nikola Špirić, predsjednik Vijeća ministara BiH; Kemal Kozarić, guverner Centralne banke BiH; Dragan Vrankić, ministar finansija i trezora BiH; Aleksandar Đombić, ministar finansija u Vladi RS; Vjekoslav Bevanda, zamjenik premijera Vlade FBiH i ministar financija u Vladi FBiH; Boris Tihi, predavač na Otvorenom univerzitetu "Apeiron“ Travnik. Medijator savjetovanja je Nikola Grabovac, Rektor Otvorenog univerziteta "Apeiron“ Travnik.

Cilj savjetovanja je da se predlože konkretne mjere, akcije i programi koji mogu ublažiti negativne utjecaje globalne ekonomske krize i bez imaginarnog i velikog teoretisanja. Na kraju jednodnevne aktivnosti usvojit će se rezime i zaključci savjetovanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: