|

Sastanak Regionalnog savjeta za jagodičasto voće Srbije, BiH i Crne Gore

Sastanak Regionalnog savjeta za jagodičasto voće Srbije, BiH i Crne Gore
2
E.S.H.
30.10.2019. u 07:32
3
komentara
2

dijeljenja
Sastanak Regionalnog savjeta za jagodičasto voće Srbije, BiH i Crne Gore Ilustracija (Foto: E. M./Klix.ba)
Regionalni savjet za jagodičasto voće Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore danas će u Sarajevu održati sastanak na kojem je planirano zvanično predstavljanje Savjeta, kao i njegovih glavnih aktivnosti.
Regionalni savjet za jagodičasto voće je osnovan u julu ove godine u Čajetini (Srbija), s ciljem zajedničkog djelovanja oko unapređenja sektora, povezivanja svih učesnika u lancu kao i jačanja nastupa na međunarodnom tržištu.

Učesnici sastanka će razmatrati i pitanja vezana za aktuelne i potencijalne izazove u proizvodnji jagodičastog voća u zemljama regije, uz osvrt na prošlu sezonu u proizvodnji jagodaičastog voća u BiH kao i perspektive razvoja u proizvodnji ove vrste voća u zemljama regije.

Forumu će prisustvovati predstavnici nadležnih organa iz regije, stručnjaci s područja agronomije, predstavnici otkupljivača, udruženja poljoprivrednika, proizvođači maline iz sve tri zemlje, te predstavnici međunarodnih organizacija aktivnih na području poljoprivrede u regiji, najavljeno je iz Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...