biznis
0

Sastanak potpisnika sporazuma za izradu biznis plana za Igman i Bjelašnicu

FENA
U Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo danas je održan sastanak potpisnika Sporazuma za izradu biznis plana za područje Igmana i Bjelašnice.

Konstatovano je da se aktivnosti vezane za izradu ovog plana odvijaju prema utvrđenim rokovima te da je krajem februara najavljen i dolazak predstavnika francuske firme koji će izvršiti prezentaciju treće faze projekta izrade biznis plana za područje Igmana i Bjelašnice, izjavio je predsjednik Turističke zajednice KS-a Midhat Kulo.

Prema njegovim riječima, cilj izrade ovog plana je razvoj turizma i turističke industrije kao generatora ukupnog razvoja Kantona Sarajevo i šire regije.

Usvajanjem ovog dokumenta područje Igmana i Bjelašnice postat će atraktivno i turistički valorizovano tokom cijele godine, s obzirom na to da će planom biti osmišljen ambijent s mnoštvom sadržaja i aktivnosti koje će uveliko doprinijeti promjeni turističke razglednice Kantona Sarajevo i šire, te postati konkurentan turistički centar u regiji, saopćeno je iz Pres-službe Turističke zajednice KS-a.