{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šarović: Potrebna nam je dramatična promjena prioriteta

F
FENA
15.2.2018. u 12:35
33
15
Šarović: Potrebna nam je dramatična promjena prioriteta
33
Šarović: Potrebna nam je dramatična promjena prioriteta
Mirko Šarović (Foto: FENA)
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović sa Ekonomskog foruma u Sarajevu je poručio da je napredak jedini ključ za rješavanje svih nesporazuma u BiH, a da siromaštvo sva pitanja usložnjava te zemlju i cijeli region gura u nazadak.
"Ključ je da se narednih osam godina donosioci odluka posvete razvoju i napretku zemlje, a da druga pitanja koja su do sada bila svakodnevnica skinemo s liste prioriteta. Potrebna nam je dramatična promjena prioriteta. Tako će nam biti bliži put ka EU", naglasio je Šarović.

Istakao je da povećanje konkurentnosti BiH zavisi od saradnje na svim nivoima vlasti. Kazao je i da se često uljepšava slika bh. ekonomije.

"Ekonomski pokazatelji jesu solidni, ali to ne smije da nas zavarava, jer BiH, ali i cijeli region ne napreduju dovoljno brzo", naveo je Šarović.

''Ekonomski forum BiH 2018'' planiran je da kreira sinergiju djelovanja kreatora ekonomskih politika, poslovne i akademske zajednice, a sve u cilju oblikovanja atraktivnog poslovnog ambijenta u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: