biznis
0

Sarajevsko pivo u New Yorku

FENA
Sarajevska pivara izvezla je danas tri kontejnera s oko 100.000 boca sarajevske pive na američko tržište, tačnije u državu New York, koje će se prodavati u staklenim bocama od 0,33 l.

Put do izvoza Sarajevske pive na jedno od velikih tržišta bio je dug, a prethodilo mu je rješavanje mnogobrojnih pojedinosti od dobivanja svih potrebnih dozvola, do načina distribucije.

Plasman na američko tržište ide putem kompanije BiH Beer Importers, koja je ozbiljno krenula u uvoz, distribuciju i promociju ovog branda.

Država New York, odabrana je kao početna pozicija. U Sarajevskoj pivari sigurni su u kvalitetu svoga proizvoda, koji nije bez razloga proglašen 17. u svijetu.

Upravo je pravi izazov osvojiti jednu od najzahtjevnijih država SAD-a. Strategija je postupno širenje po sjevernoj Americi.

Ovaj iskorak prema SAD-u, kao i značajan porast izvoza u Libiju, Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, Švedsku i Australiju pokazuju da izvoz, u politici prodaje Sarajevske pivare zauzima sve značajnije mjesto, navodi se u saopćenju upućenom iz Sarajevske pivare.