Poboljšanje usluga
748

Sarajevski taksisti uvode bežični internet, kartično plaćanje i naručivanje putem aplikacije

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Građani Sarajeva koji koriste usluge taksija uskoro će moći plaćati ovu uslugu bankovnim karticama, a tokom vožnje će imati i bežični internet. Također, umjesto da po nekoliko minuta pokušavaju naručiti taksi putem telefonskog poziva, od sada to mogu učiniti putem aplikacije "MojTaxi" na pametnim telefonima.

Kako nam je rekao Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevo taxi, u toku su pregovori s partnerima u vezi s realizacijom ovih projekata. Kartično plaćanje će se vršiti na račun taksi vozača. Taksisti su zadovoljni inovacijama, a posebno aplikacijom "MojTaxi" u koju je uključeno više od 600 vozila.

"Pozitivno smo iznenađeni kako je aplikacija dočekana s oduševljenjem. Mlađa populacija i turisti koriste isključivo aplikaciju, dok naše stare, vjerne stranke i dalje to rade telefonski. Opslužujemo oba sistema s tim da je centrala Sarajevo taxija 10 puta rasterećenija. U jednoj minuti putem aplikacije možete dobiti više od 100 vozila", rekao je Suljagić za Klix.ba.

Kazao je kako su u ovu aplikaciju uložili puno vremena i finansija s partnerom BH Telecomom, ali da su je odlučili ustupiti svim taksi udruženjima u BiH kako bi i oni mogli imati kvalitetnu uslugu.

"Ovom aplikacijom je povećana sigurnost i vozača i korisnika usluga. Sve se prati iz centra Sarajevo taxija i uskoro ćemo pokrivati cijelu BiH. Niko neće moći uzimati tuđe vožnje, već će raditi tamo gdje je registrovan, a pozitivna stvar je to da ih, kada budu vozili na duže relacije, sve vrijeme možemo pratiti, čime je povećana sigurnost vozača", kazao je Suljagić.

Naglasio je kako je taksi služba u BiH u padu i da joj prijeti nestanak te da ovim inovacijama pokušavaju poboljšati kvalitet usluga taksi službe ne samo u KS, već u cijeloj BiH.

Vezani članci