biznis
14

Sarajevska pivara sponzor Željezničara i Sarajeva

FENA
Sarajevska pivara potpisala je ugovore sa fudbalskim klubovima Željezničar i Sarajevo, čime je postala sponzor dva sarajevska premijerligaša.

"Ova sponzorstva su još jedan doprinos Sarajevske pivare razvoju sporta u našoj zemlji", rekao je marketing menadžer Sarajevske pivare Adnan Kamber.

Direktor Željezničara Mirsad Šiljak naglasio je da će nastavak saradnje sa Sarajevskom pivarom pomoći ovom klubu da nastavi finansijski održivo poslovanje.

"U posljednje vrijeme mnogo pažnje posvećujemo odnosu prema našim sponzorima i poslovnim partnerima i poslovna zajednica to prepoznaje. Zahvaljujem upravi Sarajevske pivare na povjerenju i sretni smo što nastavljamo našu uspješnu saradnju", kazao je Šiljak.

Direktor FK Sarajevo Dino Selimović naglasio je da je potpisivanjem ugovora potvrđena obostrana želja da Sarajevo i Sarajevska pivara ponovo zaključe partnerski odnos.

"Nadamo se da će ova saradnja biti kvalitetna na obostrano zadovoljstvo i da ćemo vrijednosti našeg kluba približiti našem sponzoru", izjavio je Selimović.

Sarajevska pivara je najstarije industrijsko postrojenje u Bosni i Hercegovini i u više navrata je svojoj historiji sponzorirala FK Željezničar i FK Sarajevo, kao i mnoge druge sportske klubove u našoj zemlji.