biznis
207

Sarajevska pivara ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala

Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U Sarajevu je danas zvanično potpisan ugovor o ekskluzivnom sponzorstvu Sarajevske pivare d.d. i Sarajevo Film Festivala.

Ugovor su potpisali generalni direktor Sarajevske pivare d.d. Haris Kuskunović i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra, nakon čega je upriličen prijem u caffeu Meeting Point.

Mirsad Purvatra je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se jedna velika kompanija kao što je Sarajevska pivara priključuju porodici sponzora Sarajevo Film Festivala, te da su kao društveno odgovorna kompanija prepoznali važnost kulture i sporta u Bosni i Hercegovini.

"Sarajevska pivara nam se priključuje u trenutku u kojem se osjeća kako Sarajevsko pivo velikim koracima ide naprijed, ne samo u Sarajevu i BiH, nego i dalje. Naši veliki brendovi nam daju nadu da ekonomija i Sarajeva i BiH ide dalje i da imamo proizvode koji mogu da idu na međunarodno tržište i nadam se da će ovo biti jedna uspješna saradnja", kazao je Purivatra i dodao kako bez sponzora SFF ne bi mogao biti ono što jeste i što treba da bude.

Generalni direktor Sarajevske pivare d.d. Haris Kuskunović je kazao kako ove godine Sarajevska pivara slavi 152. rođendan, te kako je protekla godina za ovu kompaniju bila izuzetno uspješna.

"Sarajevska pivara je uvijek bila svjesna svoje društvene odgovornosti, a smatramo da je naša dužnost sa u skladu sa mogućnostima da podržimo projekte kojima je cilj promocija bh. naslijeđa, kulture i naše zemlje", kazao je Kuskunović i dodao kako su tokom prošle godine podržali više od 250 različitih kulturnih i sportskih događaja.

Među njima su bile različite izložbe, manifestacije, snimanje nekoliko filmova (između ostalog i novi film Danisa Tanovića "Smrt u Sarajevu, koji je nedavno dobio Srebrnog medvjeda na Berlinale festivalu), te otvaranje jedinog muzeja pivarstva u BiH.